آیکون واتساپ
TEL: 02155411976
لوگوی ویکی وایر

زنجیر

زنجیر مجموعه ای از قطعات متصل به هم و یکی از ابزارهای پرکاربرد در صنایع لیفتینگ است. زنجیر ها یکی از ادوات بسیار کارامد با انعطاف بالا در لیفتینگ بار محسوب می شوند که در کنار سیم بکسل و تسمه حمل بار تشکیل حلقه لیفتینگ را می دهند. روش های تولید زنجیر های فولادی دارای مراحل ساده تری نسبت به سیم بکسل ها می باشد و اطلاعات فنی آنها نیز اغلب شامل سایز و گرید بوده و پیچیدگی های فنی سیم بکسل ها مانند نوع بافت و نوع ساختار را ندارند. زنجیر های فولادی اغلب با دو سایز دانه های زنجیر ساده و دانه های بلند که بعنوان زنجیر الواتور شناخته می شوند بکار گرفته می شوند. زنجیر ها در گرید های مختلفی از گرید های پایین آهنی مثل گرید G43 تا گرید های زنجیر خشکه G80 و حتی با برخی از برند های معتبر مانند کروزبی CROSBY تا گرید 120 نیز تولید می شوند.
زنجیرها براساس کاربردشان به دو دسته تقسیم می شوند:
1- زنجیرهایی که برای لیفتینگ، کشیدن اجسام یا محافظت (مانند قفل دوچرخه) استفاده می شوند. حلقه های این زنجیرها هلالی شکل است که باعث انعطاف پذیر شدن دو بعدی آن می شود (بعد سوم طول زنجیر است که انعطاف پذیر نیست). زنجیرهای لنگری و جرثقیلی از این دسته هستند.
2- دسته دوم زنجیرهایی هستند که برای انتقال نیرو در ماشین آلات طراحی شده اند. این نوع زنجیرها بر دندان های چرخ دنده سوار شده، تنها در یک بعد انعطاف دارند و به زنجیر غلتکی یا صنعتی معروف هستند.

ایمنی
عواملی که ممکن است در هنگام استفاده از زنجیر ایجاد خطر کنند عبارتند از: اضافه بار، افتادن یا سر خوردن بار به دلیل اتصالات نامناسب، وجود مانع در برابر عبور بار، خم شدن و پیچ خوردن زنجیر یا استفاده از زنجیرهای آسیب دیده.
همه زنجیرها باید به صورت دوره ای از نظر سایش، کشیدگی، شکستگی، ترک و ... بازرسی شوند. دمای بسیار زیاد یا بسیار کم و قرار گرفتن در محیط های فعال شیمیایی مانند اسیدها یا مایعات و بخارهای خورنده می تواند به زنجیر آسیب بزند.

زنجیر فولادی G80
زنجیر فولادی G80
زنجیر لنگری
زنجیر لنگری
زنجیر دو سر قلاب
زنجیر دو سر قلاب
زنجیر قلاب کج
زنجیر قلاب کج
زنجیر استیل
زنجیر استیل

درجه بندی زنجیرها

زنجیرها براساس میزان مقاومت کششی درجه بندی می شوند (گریدهای G30، G43، G70، G80 و G100). برای لیفتینگ بار تنها می توان از زنجیرهای گرید G80 و G100 استفاده کرد و زنجیرهای دیگر را فقط می توان برای بسته بندی و محکم کردن بار به کار برد.

مقاوم سازی سطحی زنجیر های فولادی

زنجیر های فولادی قابلیت لیفتینگ بسیار مناسبی دارند. بدین معنا که با توجه به اعمال تغییرات در ترکیبات شیمیایی آلیاژی زنجیر های فولادی مانند تغییر در درصد کربن بکار رفته در تولید انها که سبب حرکت از ساختار آهنی زنجیر به سمت ساختار فولادی آن می شود و قابلیت انجام عملیات حرارتی که به افزایش تنسایل مقاومتی و سختی سطحی آنها می انجامد اما با این وجود دارای مقاومت محیطی پایینی هستند. زنجیر فولادی بدون داشتن محافظ سطحی در تماس با آب، رطوبت و باران های اسیدی به سرعت دچار زنگ زدگی سطحی شده که با افزایش عمق زنگ زدگی به تدریج سبب پوک شدن مغز فولاد و کاهش مقاومت کششی آن می شود. برای افزایش مقاومت سطحی فولاد زنجیر اغلب از دو روش یکی آبکاری گالوانیزه و دیگری روش فسفاته سازی سطح استفاده می کنند. در روش آبکاری گالوانیزه زنجیر از روکش زینک طی عملیات آبکاری در حمام هایی با دمای بالا یک لایه مقاوم از این فلز روی سطح دانه های زنجیر قرار می گیرد. آبکاری گالوانیزه سرد سیم بکسل ها به رنگ نقره ای دیده می شود. روش معمول دیگر برای افزایش مقاومت سطحی زنجیر در برابر خورنده های محیطی استفاده از زوش فسفاته سازی سطحی است که به رنگ مشکی مات بر روی زنجیر دیده می شود.

TEL : 02155411976
Email: info [at] wikiwire [dot] ir
طراحی و سئو توسط:
نانوتجارت

© Copy right 2024 | All ights Reserved | Wikiwire Corporation