سیم بکسل مهاری و یا سیم مهاری PC strand نوعی از سیم بکسل های تک رشته می باشد که دارای حداقل میزان انعطاف بوده و کاربری های صنعتی سنگین بالاخص در سازه ها دارد. سیم بکسل مهاری از بافت تعداد محدودی مفتول های فولادی بصورت تک استرندی تولید می شود و مقاومت کششی بسیار بالایی دارد. از سیم بکسل مهاری در تعلیق وزن پل ها، در سازه های ساختمانی سنگین مانند سد سازی، ساخت نیروگاه ها و گاهی حتی برای افزایش مقاومت بتن بعنوان مغزی بتن ها نیز استفاده می شود. بازرگانی ویکی وایر وارد کننده و عرضه کننده سایز ها و ساختار های مختلف سیم بکسل مهاری در ایران می باشد.
سیم بکسل مهاری اغلب با یکی از ساختار های 1X7 , 1X19 , 1X35 تولید می شود و تا قطر 80 میلیمتر نیز در برخی کاربری های سنگین مورد استفاده قرار می گیرد. برای داشتن مقاومت محیطی مناسب اغلب از آبکاری سطحی گالوانیزه گرم با فلز زینک در دمای بسیار بالا بر روی مفتول های سیم مهاری استفاده می شود. تنسایل مقاومت کششی سیم بکسل مهاری برای داشتن مقاومت کششی و سایش سطحی مناسب اغلب بالا و از گرید های بالای فولاد همراه با عملیات حرارتی پیچیده ای در تولید این سیم های مهاری استفاده می شود.
سیم بکسل مهاری تنها از جنس فولادی تولید می شود تا در برابر نیروهای کششی مقاومت مناسبی داشته باشد. مانند دیگر سازه های فولادی سیم بکسل مهاری نیز مستعد به از دست دادن الکترون و اکسید شده که به زبان عامیانه تر زنگ زدگی نامیده می شود می باشد. از این رو راهکارهایی برای افزایش قابلیت های سیم بکسل مهاری در تماس با خورنده ها که ساده ترین آنها رطوبت می باشد اتخاذ می شود. در اغلب موارد رنگ نقره ای ماتی که بر روی مفتول های سیم بکسل مهاری دیده می شود ناشی از فرایند آبکاری گالوانیزه گرمی می باشد که با عنصر سی ام از جدول تناوبی یعنی زینک بر روی مفتول های سیم بکسل مهاری صورت می پذیرد و یک مقاومت محیطی ایده آلی را برای این ساختار فراهم می آورد. نفوذ زینک در داخل سطح بیرونی مفتول های سیم بکسل مهاری تحت دمای بسیار بالای فرایند آبکاری گالوانیزه گرم که به بالاتر از 600 درجه نیز می رسد مقاومت محیطی بسیار ایده آلی را برای آن فراهم می آورد.
با توجه به تعداد کم مفتول ها و قطر بالای آنها در ساختار سیم بکسل مهاری اغلب این ساختار از سیم بکسل دارای انعطاف بسیار کمی می باشد. البته در اغلب موارد انعطاف از فاکتور های اصلی و معیار های انتخاب سیم بکسل مهاری نبوده و بیشتر بحث مقاومت کششی معیار قرار می گیرد. در قطر برابر سیم بکسل مهاری با ساختار 1X7 دارای کمترین میزان انعطاف، ساختار 1X19 دارای انعطاف متوسط و ساختار 1X35 دارای حداکثر انعطاف می باشد. البته انعطاف سیم بکسل مهاری به درصد کربن موجود در ساختار نیز بستگی دارد و با افزایش درصد کربن فولاد خشک تر شده و انعطاف آن نیز کاهش پیدا می کند.
از آنجایی که سیم بکسل مهاری به منظور اتصالات سنگین می بایست با مقاومت کششی بسیار بالایی مورد استفاده قرار گیرد اغلب بصورت پر کربن مورد استفاده قرار می گیرد. اما بالا بردن مقاومت کششی فولاد در ساختار سیم بکسل مهاری با بالا بردن درصد فولاد عملا تا اندازه ای قابل انجام می باشد و از یک جا به بعد افزایش درصد کربن سبب ترد شدن فولاد می شود.
عملیات حرارتی سخت کاری یکی از ایده آل ترین روش ها به منظور افزایش مقاومت کششی فولاد در تولید سیم بکسل مهاری می باشد. در طی این فرایند که شامل افزاش و کاهش دمای فولاد تا دماهای مشخص و با سرعتی مشخص است بلور های درونی فولاد بسیار ریز شده که این امر مقاومت تنسایل فولاد در ساختار سیم بکسل مهاری را به شدت افزایش می دهد. در طی فرایند عملیات سخت کاری همزمان با بالا رفتن تنسایل مقاومت سطحی و سختی که از فاکتور های مهم در مقابله با اصطکاک می باشد نیز در ساختار سیم بکسل مهاری افزایش پیدا می کند.